وکیل عدلیه / شهرداری / ابطال پروانه ساختمانى

ابطال پروانه ساختمانى


زهرا کاظمی
1400/06/13
4 دیدگاه

چه اشخاصى که می‌توانند دعوى ابطال پروانه را طرح نمایند؟ برای پاسخ این سوال و همچنین آشنایی با  “تعریف پروانه ساختمانى” و “ابطال پروانه ساختمانی” که در این مقاله به آن پرداخته خواهد شد و در ادامه این مبحث به مرجع رسيدگى به دعواى ابطال پروانه ساختمانى که ديوان عدالت ادارى مى باشد، خواهیم پرداخت، همراه باشید.

طرح بحث ابطال پروانه ساختمانى

پروانه ساختمانى سندى است که به درخواست متقاضى، پس از طى شدن مراحل قانونى، توسط شهردارى صادر مى شود.

مطابق با بند ٦ مصوبه شوراى عالى ادارى، این سند رسمى و قابل استناد مى باشد یعنى کسى نمى تواند پس از آن که پروانه اى صادر شد (حتى شهردارى) آن را تغییر دهد مگر این که در قسمت اعمال تغییرات، به عنوان اصلاح پروانه انجام شود.

مرجع رسیدگى کننده به دعواى ابطال پروانه ساختمانی

مرجع رسيدگى كننده به دعواى ابطال پروانه ساختمانى

از آنجایى که مرجع صدور پروانه ساختمان شهردارى است، شکایت از اقدامات این نهاد در صلاحیت دیوان عدالت ادارى مى باشد. (مستند ماده ١٠ قانون تشکیلات و آیین دادرسى دیوان عدالت ادارى)

همچنین رسیدگى به اعتراض همسایه مجاور متضرر از پروانه شهردارى در صلاحیت دیوان عدالت ادارى است. (مستند راى وحدت رویه شماره ٨١٢ مورخ ١٣٩٦/٠٨/٢٣)

مضاف بر آن مستند به بند ٦ مصوبه سى و چهارمین جلسه شوراى عالى ادارى، تنها مرجع باطل کننده پروانه ساختمانى، دیوان عدالت ادارى است اما در پروانه ساختمانى قسمت اصلاح پروانه وجود دارد نه ابطال آن.

 

موارد ابطال پروانه ساختمان

موارد ابطال پروانه ساختمان

موارد ابطال پروانه ساختمان :

  1. ارائه گزارش خلاف واقع در خصوص مکانیک خاک
  2. تجاوز از حدود نقشه معمارى
  3. عدم توجه به نقشه هاى سازه، برق و مکانیک
  4. عدم توجه به حجم ساختمانى ذکر شده در پروانه
  5. هرگونه تضییع حقوق همسایگان مجاور و غیر مجاور خلاف قانون

 

اشخاصى که می‌توانند دعوى ابطال پروانه را طرح نمایند

خواهان در دعوى ابطال پروانه ساختمانى مى تواند مالک ملک، مستاجر، همسایه و هر ذینفعى باشد به شرط آن که ذینفع بودنشان در دادگاه احراز گردد. (مستند راى وحدت رویه شماره ٨١٢ هیات عمومى دیوان عدالت ادارى)

دستور موقت در دعواى ابطال پروانه ساختمان

در دعوى ابطال پروانه ساختمانى، امکان اخذ دستور موقت وجود دارد، یعنى خواهان مى تواند براى حفظ حقوق خود و جلوگیرى از تکمیل عملیات ساختمانى، درخواست صدور دستور موقت را از دادگاه بخواهد چرا که در برخى موارد دادرسى طولانى شده و قبل از رسیدگى به پرونده ابطال پروانه ساختمانى، ملک ساخته شده و دیگر امکان تخریب آن وجود ندارد.

هنگامى که این درخواست داده مى شود، دادگاه مى بایست قبل از ورود به اصل دعوى به این موضوع رسیدگى و دستور موقت را صادر نماید.

سخن پایانی

در این مقاله برایتان به شرح درباره مفهوم پروانه ساختمانى گفته و توضیح دادیم که ابطال پروانه ساختمانى شامل 5 مورد می باشد.

همچنین در این زمینه می‌ توانید سایر سوالات خود را در خصوص ابطال پروانه ساختمانى از کارشناسان گروه وکلای وکیل عدلیه سوال نمایید و پاسخ آن‌ها را دریافت نمایید، برای ارسال پاسخ خود به قسمت پایین همین صفحه یعنی بخش دیدگاه مراجعه نمایید.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


4 پاسخ
  1. روزبه سودمند
    روزبه سودمند گفته:

    با سلام
    در رابطه با موارد ابطال موارد ابطال پروانه ساختمان (ارائه گزارش خلاف واقع در خصوص مكانیك خاك، تجاوز از حدود نقشه معمارى و ….)
    مستند قانونی اش را اعلام می کنید و اینکه در مواردی مثل ارائه گزارش خلاف واقع در خصوص مكانیك خاك، تجاوز از حدود نقشه معمارى شهرداری برای ابطال پروانه باید به دیوان عدالت اداری شکایت کند یا راسا می تواند سند رسمی پروانه ساختمانی را ابطال کند.
    با سپاس
    سودمند

    پاسخ
    • حمیدرضا موسوی
      حمیدرضا موسوی گفته:

      سلام عرض ادب و احترام با عنایت به ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی پروانه ساختمان سند رسمی است، در صورت اشتباه خود شهرداری می‌تواند پروانه را اصلاح، ابطال نماید که از این تصمیم می‌توان در دیوان عدالت اداری شکایت نمود.

      پاسخ
  2. افشاری
    افشاری گفته:

    سلام .وقت بخیر.ایا صرف اینکه مدت زیادی از صدور پروانه گذشته باشد ،و شاکی طرح دعوا نکرده باشد،میتواند دلیلی باشد که دیوان پروانه را باطل نکند؟در صدور پروانه مقررات تفصیلی رعایت نشده و موجب تضییع حقوق همسایه مجاور گردیده

    پاسخ
    • حمیدرضا موسوی
      حمیدرضا موسوی گفته:

      سلام و عرض ادب و ارادت

      همانطور که عرض شد موارد درخواست ابطال

      ارائه گزارش خلاف واقع در خصوص مكانیک خاک
      تجاوز از حدود نقشه معمارى
      عدم توجه به نقشه هاى سازه، برق و مكانیک
      عدم توجه به حجم ساختمانى ذكر شده در پروانه
      هرگونه تضییع حقوق همسایگان مجاور و غیر مجاور خلاف قانون

      این موارد می‌باشد بنابراین به صرف گذشت مدت زیاد با وجود یکی از این جهات دلیل بر رد نیست

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.