وکیل عدلیه / ویدیوها / نکاتی درخصوص اعمال ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری

نکاتی درخصوص اعمال ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری


سید حمیدرضا موسوی
1400/06/13
0 دیدگاه

یکی دیگه از طرق فوق‌العاده اعتراض به آرای قطعی شعب دیوان عدالت اداری، اعتراض به رای صادر شده به دلیل مغایرت بین شرع یا قانون است. 

نکاتی درخصوص اعمال ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری

براساس ماده ۷۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهند، رئیس دیوان پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم‌عرض ارجاع می‌دهد.

چند نکته در این خصوص حائز اهمیت است:
۱- این حق صرفاً برای رییس قوه قضاییه و رییس دیوان عدالت اداری پیش‌بینی شده است. به عبارت بهتر، اگرچه تقاضای اعمال ماده ۷۹ از سوی شهروندان نیز فراهم است، اما تشخیص موضوع و اعمال آن، با رییس قوه قضاییه و رییس دیوان عدالت اداری است.
۲- شعبه رسیدگی‌کننده حتما یکی از شعب تجدیدنظر است. بدین صورت که رای قطعی موضوع این ماده، از شعبه بدوی صادر شده باشد، پرونده برای صدور رای به شعبه تجدیدنظر ارجاع می‌گردد و اگر از شعبه تجدیدنظر صادر شده باشد، به شعبه تجدیدنظر هم‌عرض ارجاع می‌شود.
۳- شعبه رسیدگی کننده تکلیفی به تبعیت از نظر رییس قوه قضاییه و رییس دیوان عدالت اداری ندارد و می‌تواند همان رای اولیه را ابرام و تایید کند.

ماده ۷۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

«در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهند، رئیس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم‌عرض ارجاع می‌نماید. رای صادر شده قطعی است.
تبصره ـ چنانچه رای قطعی موضوع این ماده از شعبه بدوی صادر شده باشد، در این ‌ صورت پرونده برای صدور رای به شعبه تجدیدنظر ارجاع می‌گردد.»

✔ چند نکته در این خصوص حائز اهمیت است که در ویدئو بدان اشاره شده است.

 


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.