وکیل عدلیه / دعاوی کار و تامین اجتماعی / اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی

اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی


سید حمیدرضا موسوی
1401/05/30
0 دیدگاه

کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی به چه منظوری تشکیل می شوند؟ برای دریافت پاسخ سوال در این مقاله با موضوع ” اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی ” با ما همراه باشید.

اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی

سوالات:

1.کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی به چه منظوری تشکیل می شوند؟

کمیسیون های پزشکی به منظور تعیین میزان از کار افتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان تامین اجتماعی و خانواده آن ها تشکیل می شوند.

2.مهلت اعتراض به رای کمیسیون پزشکی بدوی سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟

مهلت اعتراض به رای کمیسیون پزشکی بدوی یک ماه از تاریخ صدور رای و در کمیسیون پزشکی تجدیدنظر می باشد.

3.در صورتی که سازمان تامین اجتماعی اقدام به اجرای رای صادره از کمیسیون های پزشکی نکند فرد بیمه شده می تواند چه اقدامی انجام دهد؟

هرگاه سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای رای کمیسیون های پزشکی، همکاری نکرده و اقدام به اجرای آن نکند، فرد بیمه شده می تواند طی دادخواستی شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تسلیم نماید. دیوان عدالت اداری پس از بررسی های قانونی، اقدام به صدور رای “الزام به اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی” می نماید.

شرح موضوع اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی

طبق ماده 91 قانون تامین اجتماعی، کمیسیون های پزشکی به منظور تعیین از کار افتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان و افراد خانواده آن ها تشکیل می شوند. کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی به دو صورت بدوی و تجدیدنظر بوده که هریک دارای 6 عضو می باشند.

در کمیسیون های پزشکی بدوی، اسناد و مدارک پزشکی فرد بررسی و سپس رای صادر می شود؛ طبق ماده 70 قانون تامین اجتماعی:

هرگاه از کارافتادگی بیمه شده شصت و شش درصد و بیشتر باشد از کار افتاده کلی شناخته می شود و اگر طی ده سال پیش از از کارافتادگی حق بیمه خود را، پرداخت نموده باشد، حق استفاده از مستمری از کار افتادگی کلی غیر ناشی از کار ماهانه را خواهد داشت.

چنانچه میزان کاهش قدرت کار بیمه شده بین سی و سه تا شصت و شش درصد و به علت حادثه ناشی از کار باشد از کار افتاده جزئی شناخته می شود؛

و اگر از کارافتادگی بیمه شده بین ده تا سی و سه درصد بوده و موجب آن حادثه ناشی از کار باشد، استحقاق دریافت غرامت نقص عضو قطع شده را خواهد داشت.

فرد بیمه شده می تواند به رای صادره توسط کمیسیون پزشکی بدوی ظرف یک ماه از تاریخ صدور رای اعتراض نماید. اعتراض مربوطه در کمیسیون تجدیدنظر رسیدگی شده و رای صادره از این کمیسیون قطعی خواهد بود، اما مستند به ماده 10 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری شکایات افراد در رابطه با کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی قابل استماع در دیوان عدالت اداری می باشد.

پیگیری اجرای رای کمیسیون های پزشکی از جمله وظایف مهم سازمان تامین اجتماعی به شمار می رود و چنانچه رای صادره از کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی اجرا نشود، بیمه شده و خانواده وی نمی توانند از مستمری در نظر گرفته شده برای از کار افتادگی و سایر مزایا استفاده نمایند. بنابر این هرگاه سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای رای کمیسیون های پزشکی، همکاری نکرده و اقدام به اجرای آن نکند، فرد بیمه شده می تواند طی دادخواستی شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تسلیم نماید. دیوان عدالت اداری پس از بررسی های قانونی، اقدام به صدور رای “الزام به اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی” می نماید.

نکات اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی

1.هدف از تشکیل کمیسیون های پزشکی، تعیین میزان از کار افتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان تامین اجتماعی و خانواده آن ها می باشد.

2.کمیسیون های پزشکی به صورت بدوی و تجدیدنظر تشکیل می شوند.

3.مهلت اعتراض به رای کمیسیون پزشکی بدوی یک ماه از تاریخ صدور رای و در کمیسیون پزشکی تجدیدنظر می باشد.

4.رای صادره از کمیسیون پزشکی تجدیدنظر قطعی خواهد بود ولیکن قابل پیگیری در دیوان عدالت اداری می باشد.

5.اگر سازمان تامین اجتماعی مبادرت به اجرای رای های صادره توسط کمیسیون پزشکی ننماید، فرد بیمه شده می تواند طی دادخواستی شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تسلیم نماید. دیوان عدالت اداری پس از بررسی اقدام به صدور رای الزام اجرای رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی میکند.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.