وکیل عدلیه / گمرکی / اعتراض به ضبط ضمانت‌ نامه گمرکی

اعتراض به ضبط ضمانت‌ نامه گمرکی


فرناز محمدیان
1400/06/30
0 دیدگاه

در این مبحث درخصوص اعتراض به ضبط ضمانت‌ نامه گمرکی و انواع ضمانت‌نامه های گمرکی آشنا شده و همچنین نکاتی درخصوص مهلت اعتراض به ضبط ضمانت‌نامه گمرکی و میزان اخذ تضمین گمرکی برای وصول حقوق ورودی کالا مطرح خواهیم کرد، در ادامه با ما همراه باشید.

اعتراض به ضبط ضمانت‌ نامه گمرکی 

اعتراض به ضبط ضمانت‌نامه یا وثیقه گمرکی - وکیل عدلیه

اعتراض به ضبط ضمانت‌نامه یا وثیقه گمرکی در صورتی می‌تواند قابل پذیرش باشد که گمرک میزان قانونی تضمین را رعایت نکرده باشد و ضرری به صاحب کالا وارد شود. در این صورت گمرک در قبال صاحب کالا مسئولیت دارد.

مهلت اعتراض به ضبط ضمانت‌ نامه گمرکی

در صورتی که صاحب کالا به عمل ضبط گمرک اعتراض داشته باشد می‌تواند ظرف 2 ماه از تاریخ ابلاغ صورت‌مجلس ضبط یا درج در روزنامه، به مرجع قضائی محل مراجعه کند و مراتب را حداکثر ظرف 15روز از تاریخ مراجعه به مرجع قضائی با ارائه گواهی به گمرک مربوطه اعلام کند. در غیر این صورت کالا به ضبط قطعی دولت در می‌آید.

در مواردی که بر اثر کنترل‌های گمرکی در مرز خروج، کالایی اضافه یا کسر یا مغایر نسبت به پروانه گمرکی کشف شود، در صورت سالم بودن مهر و موم و پلمب و محفظه حمل بار و احراز عدم سوء نیت اجازه تخلیه کالا در انبارهای گمرکی با تنظیم صورت مجلس یا خروج کالا از قلمرو گمرکی صادر می‌گردد و تضمین مسترد یا تعهد اسقاط می‌شود.

صدور ضمانت‌ نامه گمرکی 

صدور ضمانت‌نامه گمرکی - وکیل عدلیه

ضمانت‌نامه گمرکی که هنگام انتقال محموله به فرآیند گمرکی از تاجر اخذ می‌گردد، نوعی توافق‌نامه جهت تضمین پرداخت بدهی‌های گمرکی است که زمان ترخیص کالا بر مالیات‌های کالا اضافه می‌گردد با صدور آن نوعی تعهد پرداخت برای بانک به وجود می‌آید تا در سر رسید معین اقساط وجه آن را به گمرک بپردازد.

صاحبان کالاهای وارداتی برای ترخیص کالا در صورتی که نتوانند حقوق ورودی و سود بازرگانی را نقدا پرداخت نمایند باید معادل آن ضمانت‌نامه 6 یا 9 ماهه یا قسطی به گمرک بسپارند. با صدور ضمانت‌نامه‌ های گمرکی نوعی تعهد پرداخت برای بانک به وجود می‌آید تا در سر رسید معین اقساط وجه آن را به گمرک بپردازد.

انواع ضمانت‌ نامه های گمرکی

  • ضمانت‌نامه پرداخت سود و عوارض گمرکی
  • ضمانت‌نامه ترانزیت کالا
  • ضمانت‌نامه ترخیص موقت کالا
  • ضمانت‌نامه پاساوان کالا
  • ضمانت‌نامه نظام وظیفه
  • ضمانت‌نامه‌های دادگستری
  • ضمانت‌نامه‌های ارزی
  • ضمانت‌نامه شرکت در مناقصه یا مزایده
  • ضمانت‌نامه حسن انجام کار
  • ضمانت‌نامه پیش پرداخت
  • ضمانت‌نامه استرداد کسور وجه‌الضمان

 

میزان اخذ تضمین گمرکی برای وصول حقوق ورودی کالا

به استثناء هزینه انجام خدمات که بلافاصله وصول می شود، میزان تضمین اخذ شده برای وصول حقوق ورودی برای کالاهای مجاز معادل حقوق ورودی متعلقه و برای سایر کالاها معادل حقوق ورودی متعلقه به علاوه نصف تا 3 برابر ارزش کالا است که حسب مورد توسط گمرک تعیین می‌شود.

تضمین ورود موقت و نحوه ابطال آن

تسلیم اظهارنامه به منظور برگشت کالا که تابع مقررات و تشریفات رویه مرجوعی می‌باشد. گمرک داخلی می‌تواند تضمین ورود موقت را در صورتی که اعتبار داشته باشد به عنوان تضمین جهت خروج کالا از کشور قبول نماید.

ابطال پروانه و تضمین یا تعهد کالای ورود موقت موکول به تشخیص و تطبیق کالا با مشخصات پروانه ورود موقت و سالم بودن پلمپ یا علایم گمرکی الصاق شده روی کالا و منقضی شدن مدت اعتبار پروانه می باشد.

در صورتی که به علت از بین رفتن علایم یا پلمپ، تطبیق کالا ممکن نباشد نسبت به وصول تضمین و یا پیگیری اجرای تعهد اقدام و در صورتی که صاحب کالا قصد خروج کالا را از قلمرو گمرکی داشته باشد طبق مقررات صادرات ( بدون پرداخت هرگونه وجهی از قبیل جایزه صادراتی و تسهیلات صادراتی ) رفتار خواهد شد.

ابطال ضمانت‌ نامه گمرکی

ابطال ضمانت‌نامه گمرکی - وکیل عدلیه

هرگاه صاحب کالا بخواهد کالایی را که به عنوان ورود موقت وارد شده است در ایران بفروشد یا به مصرف برساند باید قبل از انقضای مدت اعتبار پروانه، درخواست کتبی مبنی بر ابطال پروانه ورود موقت به گمرک مربوط داده و اظهارنامه ورود قطعی برای کالای خود تنظیم و تشریفات عمومی مربوط به واردات را انجام دهد.

ورود قطعی کالای ورود موقت مستلزم اخذ مجوزها و پرداخت حقوق ورودی به مأخذ و ارزش زمان اظهار ورود موقت و نرخ برابری ارز براساس زمان اظهار ورود قطعی خواهد بود.

در صورتی که کالای ورود موقت در مهلت مقرر حسب مورد تحویل گمرک یا ترخیص قطعی یا برگشت نشود، در صورت تشخیص عمدی بودن مشمول مقررات قاچاق و در غیر این صورت نسبت به وصول تضمین و پیگیری اجرای تعهد اقدام خواهد شد.

تا زمانی که اعلام جرم قاچاق و یا وصول تضمین و یا مطالبه وجه تعهد انجام نشده است صاحب کالا می‌تواند با پرداخت جریمه انتظامی نسبت به تحویل یا ترخیص یا اعاده کالا اقدام نماید.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.