وکیل عدلیه / تعزیرات / نحوه شکایت در تعزیرات حکومتی

نحوه شکایت در تعزیرات حکومتی


زینب آذرگشب
1400/09/02
1 دیدگاه

مقاله فوق با موضوع نحوه شکایت در تعزیرات ، که در ادامه به اطلاعاتی این درباره  و همچنین دقت در مواردی که باید به هنگام شکایت‌های مختلف داشت، خواهیم پرداخت.

هر آنچه که باید درباره نحوه شکایت در تعزیرات بدانیم

  • از شیوه شکایت در تعزیرات اداری چه می‌دانید‌؟
  • به هنگام شکایت‌های مختلف باید به چه مواردی دقت داشت؟
  • آیا کمک گرفتن از مشاور حقوقی برای شکایت در تعزیرات ضروری است‌؟

همه افراد بارها با توجه به مشکلاتی که برایشان پیش می‌آید مجبور به تنظیم شکوائیه و مراجعه به مراکز قضایی می‌شوند‌.
برای اینکه پرونده‌های قضایی روند صحیح خود را در دادگاه‌های قضایی و حقوقی طی کنند لازم و ضروری است که فرد آگاهی کاملی در این زمینه داشته و نسبت به نحوه شکایت در تعزیرات داشته باشد.

هر آنچه که باید درباره نحوه شکایت در تعزیرات بدانیم - وکیل عدلیه

ما در این مقاله تصمیم براین داریم که اطلاعات حقوقی مفیدی در اختیارتان بگذاریم تا به هنگام بروز مشکلات صحیح‌ترین تصمیم را گرفته و درست‌ترین اقدامات لازم را اجرایی کنید‌.

لازم به ذکر است که کلیه جرایم جنبه کیفری نداشته و برخی از آن‌ها مرتبط به اصناف و واحدهای صنفی و سایر امورات دیگر است.
به عنوان مثال ممکن است که قصد مراجعه به مراکز قانونی برای ابطال تخریب در مقابل قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها را داشته باشید.

اگر شما نیز با این قبیل از مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنید و اطلاعات چندانی در این زمینه ندارید، همراه ما باشید تا مفاهیم مرتبط با تعزیرات و شکایت در آن را، به خوبی درک کرده و در صورت نیاز آن‌ها استفاده نمایید.

سازمان تعزیرات حکومتی چیست؟

سازمان تعزیرات حکومتی به یکی از مراجع و سازمان‌هایی گفته می‌شود که تحت نظر وزارت دادگستری و دیوان عدالت فعالیت می‌کند.
جالب است بدانید که تعزیرات حکومتی بنا به دلایل ایفای نقش مهم و نظارتی که بر جوامع دارند، دارای قانونی مستقل است تا به واسطه این قوانین مجزا و مستقل در حوزه‌ها و زمینه‌هایی که مشخص شده است و صلاحیت ورود دارد به موارد مهم رسیدگی کرده و بر آن‌ها نظارت داشته باشد.

بررسی اهم وظایف سازمان تعزیرات حکومتی

توجه داشته باشید که در قانون تعزیرات حکومتی، قوانین نظام صنفی و قوانین مرتبط برای سازمان تعزیرات حکومتی وظیفه‌هایی مشخص و تعیین شده‌‌ اند که اهم وظایف آن‌ها شامل رسیدگی به موارد زیر می‌شود:

  • رسیدگی به شکایات مرتبط با گرانفروشی
  • رسیدگی به شکایات مربوط به کم‌فروشی
  • احتکار و عرضه خارج از شبکه
  • عدم درج قیمت
  • اخفاء و امتناع از عرضه کردن کالا
  • عدم صدور فاکتور
  • عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری
  • عدم داشتن پروانه کسب و بهره‌برداری
  • و سایر موارد دیگر

بررسی نحوه شکایت در تعزیرات حکومتی 

بررسی نحوه شکایت در تعزیرات حکومتی  - وکیل عدلیه

حال که با سازمان تعزیرات آشنا شده‌اید، لازم می‌دانیم که اطلاعاتی درباره نحوه شکایت در تعزیرات در اختیارتان بگذاریم.
برای این منظور واجب است که به ساختار تعزیرات حکومتی آشنا شوید.

سازمان تعزیرات حکومتی مشابه سایر مراجع رسیدگی کننده دارای دو مرجع رسیدگی است که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. مرجع بدوی برای رسیدگی به تخلفات
  2. شعب تجدید نظر که وظیفه آن بررسی مجدد آراء صادر شده از مرجع بدوی است.

جهت شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی لازم است که شاکی با ارائه دلیل و مستنداتی که دارد و مشخص کردن طرف مقابل شکایت درخواست مکتوب خود را برای سازمان ارسال کند.

لازم به ذکر است که برای شکایت علاوه بر شکایت کتبی روش‌های دیگری نیز وجود داشته و می‌توان از طریق سامانه شکایات مردمی تعزیزات حکومتی نیز برای اعلام شکایت اقدام کرده و حتی ثبت شکایت به واسطه تماس تلفنی نیز امکان‌پذیر است.

زمانی که شکایت ثبت و ارسال شد به واسطه اتحادیه و اصناف مختلف و ارجاع موضوع شکایت به شعبه‌های بدوی سازمان تعریزات از شخص برای ادای توضیحات و دفاع از خود دعوت به عمل آمده و شخص احضار می‌شود.

سپس با بررسی‌های صورت گرفته و پایان اظهارات طرفین دعاوی مسئول رسیدگی کننده جهت صدور رای اقدام می‌کند.

چنانچه بعد از صدور رأی در صورتی که شخص مورد شکایت اعتراضی داشته باشد می‌تواند ظرف بیست روز کاری به شعب تجدید نظر مراجعه کرده و خواستار تجدید نظر در حکم شود.

توجه داشته باشید که در نحوه شکایت در تعزیرات طرف شکایت شما می‌تواند سازمان تعزیرات نیز باشد و چنانچه ادعای خلاف و یا تخلفی داشته باشید، از این سازمان نیز می‌توانید شکایت کنید. در ادامه از نحوه شکایت از سازمات تعزیرات حکومتی خواهیم گفت، همراه ما باشید.

آشنایی با شیوه شکایت از سازمان تعزیرات حکومتی

همانطور که قبلاً اشاره کردیم سازمان تعزیرات حکومتی یکی از مراجع نظارتی مهم کشور محسوب می‌شود و در برخی مواقع ممکن است افراد شکایتی بر علیه این سازمان داشته باشند و بخواهد در یک نهاد نظارتی شکایت خود را بیان نمایند.

به منظور تصور کنید که شما می‌خواهید علیه کارمندان سازمان تعزیرات حکومتی شکایتی داشته باشید و کارمند سازمان دچار جرم توهین یا ارتشا (دریافت رشوه) به هنگام ماموریت شده باشد.
در این شرایط باید با به همراه داشتن مدارک و دلایل کافی به دادسرای کارکنان دولت مراجعه کرده و برای ثبت شکایت اقدام کنید.

در برخی مواقع نیز ممکن است شما نسبت به حکم صادر شده توسط سازمان تعزیرات اعتراضی داشته باشید و برای بیان اعتراض خود باید از طریق وزارت دادگستری اقدام کنید‌.

با توجه به اینکه سازمان تعزیرات حکومتی جز زیرمجموعه‌های وزارت دادگستری محسوب می‌شود و وزارت دادگستری بر عملکرد این سازمان نظارت دارد، می‌توانید از طریق سامانه ثبت شکایت و ارتباطات مردمی وزارت دادگستری برای ثبت شکایت خودتان اقدام نمایید.

 

در سازمان‌های تعزیرات حکومتی به منظور رسیدگی به شکایات از چه قوانینی تبعیت می‌شود؟

قانون‌ها و مقررات متعددی وجود دارند که سازمان تعزیرات از آن‌ها پیروی و اطاعت می‌‌کنند که شامل قوانین اختصاصی نیز می‌شوند.
این قوانین به صورت خلاصه شامل موارد زیر می‌شوند:

  • قانون‌های تعزیرات حکومتی
  • قوانین تعزیرات حکومتی امور بهداشت و درمانی
  • قانون نظام صنفی کشور
  • قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان
  • قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
  • آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی

قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان - وکیل عدلیه

بررسی نحوه رسیدگی به شکایت در شعب بدوی تعزیرات

پس از این که درباره نحوه شکایت در تعزیرات گفتیم لازم می‌دانیم که به نحوه رسیدگی به شکایت در شعب بدوی تعزیرات حکومتی نیز اشاره داشته باشیم.
پس از به ثبت رسیدن شکایات و ارجاع پرونده به شعب تعزیرات بدوی مراحل زیر طی می‌شوند. این مراحل عبارت‌اند از:

۱. احضار متهم

در این مرحله متهمی که از آن شکایت شده است احضار می‌شود و این حق حقوقی فرد است که برای خود وکیل حقوقی داشته باشد.
طبق اصل ۳۵ قانون اساسی متهم و شاکی در تعزیرات حکومتی امتیاز داشتن وکیل دارند.

زمانی که متهم در شعب موردنظر حضور یافت، تعزیرات اقدام به تحقیق و بررسی کرده و پاسخ پرسش‌های خود  را دریافت می‌کنند.
طبق ماده ۲۷ آیین نامه به صورت صریح بیان شده است که رسیدگی و صدور رای در شعب بدوی بعد از استماع دفاعیات متهم باید انجام شود و اگر متهم شخصی حقوقی بود، پس از حضور نماینده شخص حقوق اتهامی به او تفهیم می‌شود.

۲. اخذ آخرین دفاع

از مهم‌ترین حقوق متهم اخذ آخرین دفاع از متهم است.
مهلت زمان رسیدگی در شعبه‌های تعزیرات معمولاً کوتاه است و در یک روز نیز می‌توان‌ تفهیم اتهام کرده و آخرین دفاع نیز انجام شود.
سپس در غیر این صورت بعد از انجام و اتمام تحقیقات متهم به صورت مجدد برای آخرین دفاع احضار می‌گردد.

۳. تحقیق از شاکی پرونده

چنانچه شخصی از وقوع جرم محتمل ضرر و زیان دیده باشد بزه‌ دیده نامیده می‌‌شود.
توجه داشته باشید چنان که بزه ‌دیده تعقیب مرتکب جرم را نسبت به جنبه عمومی آن داشته باشد به آن شاکی گفته می‌شود.
اگرچه شاکی علاوه بر شکایت نسبت به جنبه عمومی جرم به عنوان مثال می‌تواند مطالبه جبران خسارت را داشته باشد به عنوان مدعی خصوصی از آن نام برده می‌شود.
حضور شاکی در پرونده‌های تعزیرات موجب می‌شود که تحقیق دادرسی ترافعی در شعب تعزیرات به راحتی انجام شده و به آن‌ها کمک نماید.
شعب تعزیرات از اختیار رسیدگی در زمینه صدور حکم در خصوص دعوای ضرر و زیان ناشی از تخلفات برخوردارند.

۴. تحقیق از ضابطان و بازرسان

توجه داشته باشید که بازرسان و ناظران در رسیدگی‌های شعب تعزیرات درست به مانند ضابطان و کارشناسان عمل کرده و یکی از وظایف بازرسان و ناظران کشف تخلفات است‌.
در راستای کشف تخلفات غیرعلنی باید از اسناد و مدارک رسمی برای مطالبه حقوق استفاده کرد عمده بازرسان تظاهرات حکومتی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بازرسان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان
  • بازرسان و ناظران کمیسیون نظارت
  • ناظرین و بازرسین ویژه بهداشت

۵. صدور رای در شعب بدوی

زمانی که کلیه مراحل ثبت نام برده طی شد و تحقیقات تعزیرات انجام شد، اقدام به صدور شده و در شعب بدوی پس از استماع اظهارات متهم را صورت می‌‌گیرد و چنانچه ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ متهم حضور نیابد رای غیابی صادر می‌شود.

بررسی دلایل تاکید بر کمک گرفتن از مشاورین و وکلای حقوقی

افراد عوام و عادی جامعه اطلاعات چندانی در خصوص قوانین و ماده‌های تعیین شده نداشته و ممکن است به دلیل عدم آگاهی و شناخت کافی متحمل خسارات شوند.
در این خصوص توصیه می‌کنیم که حتما از گروه وکلای وکیل عدلیه با مدیریت و سرپرستی سید حمیدرضا موسوی کمک بگیرید، تا با این قبیل از مشکلات به هیچ عنوان مواجه نشوید.
معمولاً در دادگاه‌های قضایی و شوراهای شهری از عدم آگاهی و شناخت افراد سوءاستفاده شده و ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برایشان در پی داشته باشد.
به عنوان مثال درباره قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در زمینه حضور حکم تخریب موارد مهمی وجود دارند که تنها وکلای حقوقی و متخصص در این زمینه اطلاعات دارند.
چنانچه شخصی نسبت به آن‌ها آگاهی نداشته باشد ممکن است برای او بیهوده حکم تخریب صادر شده و همزمان مراحل تخریب نیز انجام شود و در این صورت حق از فرد زائل شده است.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد توجه به مراحل صدور حکم و اجرای حکم است.
در واقع صدور حکم به عنوان وظیفه یک قوه بوده و اجرای آن نیز به عهده اشخاص دیگری است و به هیچ عنوان نمی‌توان در یک مرحله حکمی را اجرا کرد زیرا باید اول حکم صادر شده و سپس به شخص مهلت داده می‌شود تا اعتراض خود را بیان کرد و یا آن حکم را تایید کند، در صورت گذراندن این مرحله نوبت به اجرای حکم می‌رسد.

بنابراین توصیه می‌کنیم که به منظور کاهش فساد در زمینه غذایی بهتر است که حتما از شخص وکیل در این زمینه کمک و مشورت بگیرید.
در این زمینه می‌توانید سایر سوالات خود را در خصوص نحوه شکایت در تعزیرات از کارشناسان گروه وکلای وکیل عدلیه بررسی کرده و پاسخ آن‌ها را دریافت نمایید.

جمع بندی و سخن پایانی

در این مقاله برایتان به شرح مفصل درباره مفهوم تعزیرات گفته و توضیح دادیم که نحوه شکایت در تعزیرات به چه صورت است.
چنانچه قصد شکایت در تعزیرات را داشته و یا بخواهید از تعزیرات حکومتی شکایت کنید با اجرای مراحل نامبرده می‌توانید به صورت قانونی حقوق خود را پیگیری نمایید.
در این مقاله به ضرورت داشتن وکیل مدافع نیز اشاره کردیم و برایتان گفتیم که به بهره‌‌مندی از هوش و سواد یک وکیل قانونی و حقوقی می‌توانید کلیه مشکلات حقوقی خود را برطرف کرده و متحمل ضرر و زیان نشوید.

در همین راستا کارشناسان و وکلای مجرب گروه وکلای وکیل عدلیه، آمادگی دارند تا شما را در این خصوص یاری کنند.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


1 پاسخ
  1. ولی اله اصغری
    ولی اله اصغری گفته:

    سلام
    من یک ظرفشویی ال جی از بانه حضوری برا جهیزیه خرید کردم بعد از اینکه نصاب رو فرستاد که نصب کنه نصاب گفت این دستگاه ضربه دیده صافکاری شده چسب زده شده وقتی به فروشنده گفتم جوابگو نیست و میگه به من ربطی نداره چطور میتونم نتیجه بگیرم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.