وکیل عدلیه / دعاوی اداری و استخدامی / تبدیل وضعیت مستخدمین رسمی آزمایشی به رسمی قطعی

تبدیل وضعیت مستخدمین رسمی آزمایشی به رسمی قطعی


سید حمیدرضا موسوی
1400/05/20
3 دیدگاه

در بررسی مقاله با موضوع ” تبدیل وضعیت آزمایشی به رسمی (ماده ۴۶ قانون مدیریت خدمات کشوری) ” با ما همراه باشید.

 

تبدیل وضعیت مستخدمین رسمی آزمایشی به رسمی قطعی

به موجب ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری، کسانی که شرایط ورود به استخدام رسمی را کسب می نمایند قبل از ورود به خدمت رسمی یک دوره آزمایشی را که مدت آن سه سال می باشد طی خواهند نمود و در صورت احراز شرایط لازم از بدو خدمت جزء کارمندان رسمی منظور خواهند شد.

تبدیل وضعیت آزمایشی به رسمی

شروط سه گانه نحوه تبدیل وضعیت مستخدمین رسمی آزمایشی به رسمی قطعی

١- حصول اطمینان از لیاقت (علمی، اعتقادی، اخلاقی)، کاردانی، علاقه به کار، خلاقیت، نوآوری، روحیه خدمت به مردم و رعایت نظم و انضباط اداری از طریق کسب امتیاز لازم با تشخیص کمیته تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی

  • مستند: بند (الف) ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری

۲- طی دوره های آموزشی و کسب امتیاز لازم

  • مستند: بند (ب) ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری

٣- تأیید گزینش

  • مستند: بند (ج) ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری

 

نکات کلیدی

1) براساس ماده (۱۸) قانون استخدام کشوری، مدت خدمت آزمایشی حداقل شش ماه و حداکثر دو سال مقرر گردیده بود، این مدت در قانون مدیریت خدمات کشوری سه سال پیش بینی شده است.

۲) اقامه دعوای تبدیل وضعیت استخدامی از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی در دیوان عدالت اداری، قبل از اتمام دوره آزمایشی غیرموجه می باشد.

۳) براساس آیین نامه اجرایی دوره آزمایشی خدمت رسمی مصوب ۱۳۸۸/۱۲/۲۲ ، به منظور تشخیص صلاحیت های تبدیل وضعیت از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی، «کارگروه تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی» در دستگاه اجرایی تشکیل شده است. ترکیب این کارگروه در این آیین نامه تعیین شده است.

۴) براساس تبصره ماده (۳) دستورالعمل تعیین وضعیت کارمندان آزمایشی مصوب ۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ، در صورت عدم دریافت نظریه گزینش در مهلت مقرر دوساله، دوره آزمایشی کارمند دو سال دیگر تمدید می شود.

۵) براساس تبصره (1) ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری، در صورتی که در ضمن با پایان دوره آزمایشی کارمندان شرایط ادامه خدمت و یا تبدیل به استخدام رسمی را کسب ننمایند با آنها به یکی از روش های ذیل رفتار خواهد شد :

الف – اعطا مهلت دو ساله دیگر برای احراز شرایط لازم

ب – تبدیل وضع به استخدام پیمانی

ج – لغو حکم

متن مستندات

  • ماده ۴۶ قانون مدیریت خدمات کشوری

نکات کلیدی تبدیل وضعیت آزمایشی به رسمی

کسانی که شرایط ورود به استخدام رسمی را کسب می نمایند قبل از ورود به خدمت رسمی یک دوره آزمایشی را که مدت آن سه سال می باشد طی خواهند نمود و در صورت احراز شرایط ذیل از بدو خدمت جزء کارمندان رسمی منظور خواهند شد.

الف – حصول اطمینان از لیاقت (علمی، اعتقادی و اخلاقی). کاردانی علاقه به کار، خلاقیت، نوآوری، روحیه خدمت به مردم و رعایت نظم انضباط اداری از طریق کسب امتیاز لازم با تشخیص کمیته تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی

ب – طی دوره های آموزشی و کسب امتیاز لازم

ج – تأیید گزینش

تبصره ۱- در صورتی که در ضمن یا پایان دوره آزمایشی کارمندان شرایط ادامه خدمت و یا تبدیل به استخدام رسمی را کسب ننمایند با وی به یکی از روش های ذیل رفتار خواهد شد :

الف – اعطاء مهلت دوساله دیگر برای احراز شرایط لازم

ب – تبدیل وضع به استخدام پیمانی

ج – لغو حکم

تبصره ۲- با کارمندان پیمانی در صورت شرکت در آزمون و احراز صلاحیت های موضوع ماده (۴۲) و پذیرفته شدن برای استخدام رسمی در مشاغل حاکمیتی به شرح زیر رفتار خواهد شد. سوابق پیمانی آنها جزء سوابق رسمی محسوب می شود. سابقه سنوات خدمت آنها به سقف سن موضوع بند (الف) ماده (۴۲) فصل ورود به خدمت اضافه می شود.

تبصره ۳ – آئین نامه اجرایی این ماده توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

  • ماده ۱ آیین نامه اجرایی دوره آزمایشی خدمت رسمی

به منظور تشخیص صلاحیت های موضوع بند (الف) ماده (۴۶) قانون مدیریت خدمات کشوری، «کارگروه تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی» با ترکیب ذیل در هر دستگاه اجرایی تشکیل می شود :

الف – معاون ثابت دستگاه اجرایی با عناوین مشابه (رئیس)

ب – مسئول واحد توسعه منابع انسانی دستگاه اجرایی (دبیر)

ج – مسئول واحد محل خدمت کارمند

د – مسئول واحد ارزشیابی دستگاه اجرایی

ه – یک نفر متخصص سنجش و اندازه گیری با معرفی بالاترین مقام دستگاه اجرایی

  • تبصره ماده (۳) دستور العمل تعیین وضعیت کارمندان آزمایشی

-در صورت کسب حداقل (۱۸۵) امتیاز و عدم طی دوره آموزشی مقرر و یا عدم دریافت نظر گزینش، دوره آزمایشی کارمند، دو سال تمدید می‌شود.

 

 

نکته پایانی در تبدیل وضعیت آزمایشی به رسمی

در پایان باید بگوییم که تلاش ما انتقال اطلاعات مفید درباره ی تبدیل وضعیت آزمایشی به رسمی ، در این مقاله بوده و اگر شما همراهان گرامی درخواست مشاوره داشتید، علاوه بر امکان مشاوره حضوری، می توانید سوال یا درخواست یا پیشنهاد خودتان را در بخش دیدگاه این مقاله که در قسمت انتهای این صفحه گذاشته‌ایم، ارسال نمائید. همینطور برای ارتباط با گروه مجرب وکلای وکیل عدلیه به مدیریت سید حمیدرضا موسوی می‌توانید با شماره‌ های تماس ما  کمک و مشاوره حقوقی دریافت نمایید‌.

 

 


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


3 پاسخ
  1. رضا
    رضا گفته:

    سلام
    من پنج سال به صورت پیمانی شاغل بودم، یک ماه قبل با درخواست شخصی تبدیل وضعیت به رسمی آزمایشی مدارکم رو جهت صدور تاییدیه به هسته گزینش ارسال کردم اما با مراجعه به کارگزینی متوجه شدم هنوز حکمی مبنی بر تبدیل وضعیت به آزمایشی صادر نشده است و تا آخر سال قرارداد پیمانی هستم
    آیا امکان داره از تبدیل وضعیت به آزمایشی انصراف بدم و ادامه کار بصورت پیمانی از نظر قانونی وجود دارد؟

    پاسخ
    • حمیدرضا موسوی
      حمیدرضا موسوی گفته:

      سلام و عرض ادب و احترام

      امکان انصراف وجود داره ولی نیازی نیست چون تحصیل حاصل می‌باشد.

      پاسخ
  2. بهنوش
    بهنوش گفته:

    سلام دو سال و نیم از دوره استخدام آزمایشی من میگذرد و من قصد مامور به خدمت شدن در ارگان دیگر را دارم. آیا امکانش هست 6 ماه باقی مانده را خرید یا به وضعیت پیمانی برگشت؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.