وکیل عدلیه / اراضی و منابع طبیعی / سامانه استعلامات منابع طبیعی (سامانه سامط )

سامانه استعلامات منابع طبیعی (سامانه سامط )


فرناز محمدیان
1400/12/16
2 دیدگاه

مقاله که به موضوع سامانه استعلامات منابع طبیعی (سامانه سامط ) پرداخته ایم ، در ادامه شما را با نحوه استعلام اراضی ملی و امکانات سامانه سامط آشنا خواهیم کرد.

سامانه استعلامات منابع طبیعی (سامانه سامط )

سامانه استعلامات منابع طبیعی با عنوان اختصاری سامانه سامط در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک و تسریع و تسهیل فرآیند پاسخگویی به ارباب رجوع طراحی و اجرایی شده است.
هدف از الکترونیکی شدن این فرآیندها، کاهش تردد سفر و مصرف کم آلاینده های زیستی بوده است.

سامانه سامط امکان استعلام اراضی از سراسر کشور را فراهم کرده است.

منظور از زمین‌های ملی

لازم است بدانیم که منظور از زمین‌های ملی، زمین‌هایی است که همچنان بدون دخالت انسان شکل طبیعی خود را حفظ کرده‌اند. اراضی ملی خارج از محدوده شهری متعلق به اداره منابع طبیعی و اراضی داخل در محدوده شهری متعلق به سازمان مسکن و شهرسازی هستند.

زمانی که زمینی پس از تشخیص در شمار اراضی ملی قرار بگیرد، طبق قانون آگهی خواهد شد و مدت زمانی به عنوان مهلت اعتراض برای شخص ثالث در نظر گرفته می‌شود.

ملاک تشخیص اراضی ملی، سابقه‌ احیای زمین

براساس قانون ملی شدن جنگل‌های کشور مصوب ۱۳۴۱، سابقه‌ احیای زمین ملاک تشخیص است و سند مالکیت بدون احیا فاقد اعتبار خواهد بود. بر همین اساس اگر زمینی پیش از تاریخ تصویب قانون مذکور احیا شده باشد، در شمار اراضی ملی قرار نخواهد گرفت.

نحوه استعلام اراضی ملی

متقاضیان بایستی پیش از حضور در اداره منابع طبیعی با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت مدارک، مستندات و نامه مرجع استعلام شده را به دفاتر ارائه و یك رسید شامل كد رهگیری و كد درخواست را دریافت كنند. سپس دفاتر پیشخوان دولت اسناد را از طریق سامانه ای تحت وب به اداره منابع طبیعی ارسال می کند تا با بررسی های لازم جواب استعلام داده شود.

مدارک مورد نیاز برای استعلام اراضی ملی عبارتند از:

۱- فتوکپی برابر اصل مدرک زمین مورد تقاضا

۲- نقشه UTM دار زمین مورد تقاضا

۳- وکالت نامه محضری پیگیری تقاضا در صورت عدم حضور متقاضی، وارثی بودن زمین و ارائه گواهی حصر وراثت و سهم نامه.

4- فرم های مربوط به پاسخگویی به استعلامات

امکانات سامانه استعلامات منابع طبیعی سامانه سامط

_ثبت استعلام از سوی مراجع استعلام‌کننده با مجوز دسترسی خود شامل دفاتر ثبت رسمی اسناد، سازمان جهاد کشاورزی و …

_مشاهده وضعیت استعلام مورد نظر و پاسخ ارائه شده، توسط مرجع استعلام‌کننده

_مشاهده وضعیت هر استعلام و پاسخ ارائه شده توسط متقاضی

_نگهداری الکترونیکی اطلاعات و اقدامات صورت گرفته بر هر استعلام در قالب کارتابل های مشخص شامل بررسی اولیه استعلام، بررسی سوابق و تعیین پاسخ، ارجاع درخواست به نظام مهندسی، بررسی نقشه تهیه شده، انطباق با نقشه اجرای مقررات، بررسی کمیته فنی استان، تایید نهایی و صدور پاسخ

 

سخن پایانی سامانه سامط

استعلام از سامانه سامط مبنای تایید مالكیت و صدور سند مالكیت در زمان بررسی اسناد ملكی است. این سامانه 250هزار استعلام در سال را پاسخ می دهد. با اتصال كل استان های كشور به این سامانه، ثبت درخواست متقاضیان در تمام نقاط كشور بدون حضور در ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها صورت می پذیرد.

 


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


2 پاسخ
  1. امیر کریمی
    امیر کریمی گفته:

    سلام مقداری زمین کشاورزی موروثی که حدودا ۷۰سال در تصرف غیر از ورثه بوده که با سند قدیمی جهت استعلام از منابع اقدام کردم در استعلام گفتند ۱۳هکتار از اراضی ملی تصرف شده وما شما را میشناسیم در دادگاه یکی از متصرفین با استشهادیه محلی که زمین ها ارث پدری خودش است وسند ندارن ونظریه کارشناس دادگستری نیز حرف های من را تایید کرده اما منابع استعلام مستثنیات را نمیدهد ومیگوید باید صبر کنی تا رای قطعی بیاید الان ۸ماه از ارسال مدارک میگذرد الان من چکار باید بکنم که هر چه زودتر استعلام را بگیرم جهت تنظیم سند وخلع ید از متصرفین

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.