وکیل عدلیه / مالیات / مالیات خودروهای لوکس

مالیات خودروهای لوکس


فرناز محمدیان
1400/11/29
2 دیدگاه

در این مقاله مالیات خودروهای لوکس به عنوان یکی از تعرفه های جدیدی که اخیرا دولت آن را در بودجه کشور در نظر گرفته، مورد بررسی قرار گرفته است.

مالیات خودروهای لوکس

مالیات خودروهای لوکس برای اولین بار از سال ۱۴۰۰ اجرایی شده است. این اقدام در راستای اجرای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400/03/02 بوده است.

در همین راستا نیز سازمان امور مالیاتی کشور سامانه ای به نام «سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو» راه اندازی کرده است تا شهروندان بتوانند پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک و به صورت الکترونیکی مالیات خود را پرداخت کنند.

چه خودروهایی مشمول مالیات هستند؟

براساس این مصوبه، اگر ارزش خودروهای فرد و افراد تحت تکفل (زیر ۱۸ سال) بیشتر از ۱ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات می‌گردند. بنابر این خودروهای کمتر از  ۱ میلیارد تومان از پرداخت مالیات معاف می باشند.

لازم به ذکر است رقم مالیات به صورت مالیات بر ارزش افزوده دریافت خواهد شد.

نکته: معاملات مصرفی مردم از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است؛ برای مثال اگر هریک از اعضای یک خانواده (پدر، مادر و فرزندان بالای ۱۸ سال) به دفعات متعدد خودروی خود را خرید و فروش کنند، مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌پردازند و خودروی انان به عنوان خودرو مصرفی خواهد بود.

ملاک پرداخت مالیات؛ قیمت کارخانه یا بازار؟

ملاک پرداخت مالیات برای خودروهای داخلی، قیمت کارخانه خواهد بود و مالیات خودروهای وارداتی نیز بر اساس ارزش گمرکی آنها محاسبه می‌شود.

ملاک دریافت مالیات خودروهای لوکس در سال 1401، مطابق با مجموع ارزش خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی که در اختیار اشخاص حقیقی، خانواده و فرزندان کمتر از ۱۸ سال و محجور سرپرست خانوار قرار دارد، تعیین گردیده است.

در اطلاعیه مربوط به مالیات بر جمع خودروهای تحت تملک اشخاص (موضوع بند «ش» قانون بودجه سال ۱۴۰۰) آمده است، مبنای ارزش گذاری خودروها، ارزش ابتدای سال ۱۴۰۰ و کسر۱۰ درصد از ارزش به ازاء انقضاء هر سال از سال ساخت (مدل) خودرو (حداکثر ۶۰ درصد) بوده است.

نحوه اطلاع از میزان مالیات خودرو

نحوه اطلاع از میزان مالیات خودرو - وکیل عدلیه

افراد می‌توانند با مراجعه به وب سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی https://www.intamedia.ir و بعد از احراز هویت از طریق کد ملی و شماره همراه، از میزان مالیات خودرو یا خودروهایشان مطلع شوند و نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

جزئیات مالیات خودروهای لوکس

مالیات نقل و انتقال خودرو طبق قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده اخذ و به صورت پلکانی اجرایی می‌شود.

مالیات در بخش خودرو دو قسمت؛ است نخست مربوط به خودروهای لوکس و دوم، مربوط به مالیات نقل و انتقال. لذا اگر مالک خودروی لوکس قصد فروش خودروی خود را داشته باشد، بایستی ابتدا مالیات اعمال شده بر خودرو را تسویه کند.
در غیر این صورت هنگام نقل و انتقال خودرو بایستی مفاصا حساب مالیاتی پرداخت شود تا امکان نقل و انتقال خودرو میسر شود.

از آن جا که خودروسازان و مونتاژکنندگان داخلی، مسئولیت پرداخت مالیات هنگام نخستین انتقال به خریداران را دارند، مدتی است که شروع به دریافت مالیات از خریداران کرده‌اند.

لازم به ذکر است هرگونه انتقال به صورت صلح و هبه به نفع دولت برای خودروهای داخلی یک درصد و برای خودروهای خارجی دو درصد ارزش آن خواهد بود.

نرخ مالیات خودروهای لوکس در سال 1400 و 1401 به شرح ذیل است:

نوع خودرو برحسب قیمت 1400
خودروهای ۱ تا ۱.۵ میلیارد تومانی 1%
خودروهای ۱.۵ تا ۳ میلیارد تومان 2%
خودروهای بیش از ۴.۵ میلیارد تومان 4%

 

نوع خودرو برحسب قیمت 1401
خودروهای تا ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان 1%
خودروهای تا ۳ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان 2%
خودروهای تا ۴.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۳ میلیارد تومان 3%
خودروهای نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد تومان 4%

 

نحوه اطلاع از وضعیت شمول یا عدم شمول پرداخت مالیات خودرو

اشخاص می توانند برای اطلاع از وضعیت شمول یا عدم شمول پرداخت مالیات خودرو، به سایت www.my.tax.gov.ir مراجعه کرده و پس از عضویت، لیست خودروهایی را که به نامشان هستند به همراه قیمت آن‌ها مشاهده کنند.

وضعیت شمول یا عدم شمول پرداخت مالیات خودرو - وکیل عدلیه
اگر مجموع قیمتی خودروهای شخص بیشتر از ۱ میلیارد تومان باشد، مشمول پرداخت مالیات خواهد بود و مبلغ نیز به شخص نمایش داده خواهد شد.

درصورتی که در سایت اطلاعاتی به شخص نشان داده نشود، مشمول پرداخت مالیات نخواهد بود.

نحوه دریافت مالیات خودروهای لوکس

باتوجه به اجرایی شدن این قانون از ابتدای بهمن ماه سال 1400، اگر دارنده خودروی لوکس هستید بایستی بعد از دریافت پیامک سازمان مالیاتی کشور، به تارنمای مالیاتی مراجعه کرده و نسبت به ثبت‌نام و درج اطلاعات خود اقدام کنید. سپس می توانید نسبت به پرداخت مالیات خودروی موردنظر اقدام کنید.

به خاطر داشته باشید در صورتی که از پرداخت مالیات استنکاف کنید، هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک یا دفاتر اسناد رسمی، امکان دریافت خدمات و یا انتقال سند را نخواهید داشت.

براساس قانون اگر مودی تا پایان بهمن ماه سال جاری برای پرداخت مالیات مراجعه نکند، برگه اجرایی برای وی صادر خواهد شد و طبق ماده ۱۰ آیین نامه بند ش تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، به عنوان خودروی بدهکار مالیاتی شناسایی و از نقل و انتقال آن‌ها جلوگیری می‌شود.

 

سخن پایانی در این مقاله

ما سعی داشتیم تا در این مقاله اطلاعاتی درخصوص نحوه اطلاع از میزان مالیات خودرو و نحوه دریافت مالیات خودروهای لوکس ارائه دهیم.

درصورتی‌که نیاز به مشاوره داشتید می توانید با گروه وکلای وکیل عدلیه مشاوره حقوقی یا درخواست کمک دریافت نمایید‌.

علاوه بر امکان مشاوره حضوری، همچنین شما همراهان گرامی می توانید سوال، درخواست یا پیشنهاد تان را دربخش دیدگاه که در انتهای مقاله قرار داده ایم، ارسال نمایید.

 


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


2 پاسخ
  1. محمد رحیمی اکبرپور
    محمد رحیمی اکبرپور گفته:

    سلام. وقت بخیر
    1_ بر فرض الان قصد خرید یک خودرو خارجی 2014 را دارم. چگونه میتوان فهمید قیمت گمرکی این خودرو چقدر بوده تا بتوان بر مبنای آن و با کسر ۱۰ درصد از قیمت برای هر سال، محاسبه کرد مشمول مالیات میشود یا خیر؟؟
    2_ بنده همکار شما هستم. چه منابعی برای مطالعه و افزایش اطلاعات در این زمینه وجود دارد؟ ممنون میشم معرفی بفرمایید

    پاسخ
    • حمیدرضا موسوی
      حمیدرضا موسوی گفته:

      سلام و درود

      کلیه مالکان خودرو می‌ توانند با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir  وضعیت مشمولیت خودروهای تحت تملک خود را مشاهده و از میزان مالیات متعلقه و چگونگی پرداخت آن مطلع گردند. چنانچه فرد قبلا مودی مالیاتی بوده، با نام کاربری و گذرواژه قبلی خود می تواند به این سامانه دسترسی داشته باشد؛ در غیر این صورت ابتدا می بایست در سامانه ثبت نام نماید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.