وکیل عدلیه / دعاوی کار و تامین اجتماعی / وکیل تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

وکیل تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری


سید حمیدرضا موسوی
1401/05/08
0 دیدگاه

در این مقاله از سایت قصد داریم تا به موضوعی با عنوان ” وکیل بیمه تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری ” بپردازیم، خواندن این مقاله برایتان مفید خواهد بود، پس با ما همراه باشید.

1.چه کسانی باید از وکیل بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند؟

همه کارفرمایان ( شامل ارگان ها، سازمان ها و …) در مقابل کارمندان خود وظایف معینی دارند و بدیهی است در صورت هرگونه اهمال در انجام این وظایف، هر یک از کارمندان حق مطالبه حقوق خود را خواهند داشت. بنابر این هر کدام از کارکنان و کارمندان، نسبت به سازمان تامین اجتماعی به عنوان کارفرما معترض بوده و تقاضای احقاق حق داشته باشند، می توانند تخلف و کوتاهی در انجام وظایف سازمان را در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند. برای طرح این شکایت، هر فرد می تواند از یک وکیل تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری کمک گرفته و استفاده نماید.

2.وکیل بیمه تامین اجتماعی کیست؟

وکیل تامین اجتماعی شخصی است دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری که در زمینه های حقوق کار و دعاوی مرتبط با آن و حقوق اداری اطلاعات دقیق داشته و در حل و فصل دعاوی در دیوان عدالت اداری خبره باشد و از این طریق به افراد کمک می کند تا با ساماندهی پرونده و جمع آوری اسناد و مدارک مربوطه، اختلاف مورد نظر حل شود.

3.چگونه می توان از سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری شکایت کرد؟

از آنجا که وکیل تامین اجتماعی به تمامی قوانین حاکم در خصوص حقوق کار و سازمان تامین اجتماعی مسلط است، پس از مطالعه پرونده ارائه شده، با توضیحات جامع تمامی قوانین مربوطه برای طرفین، تلاش میکند از ارجاع پرونده به دیوان عدالت اداری جلوگیری کرده و از طریق صلح و سازش پرونده را حل نماید.

در صورتیکه سازش بین طرفین راه حل موثری نباشد، وکیل تامین اجتماعی به دفاع از موکل در دیوان عدالت اداری خواهد پرداخت.

 

شرح موضوع وکیل تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

از جمله موارد رسیدگی دیوان عدالت اداری رسیدگی به شکایات علیه مصوبات و یا عملکرد سازمان تامین اجتماعی است. مواردی چون اعتراض به آراء در رابطه با اختلافات کارگر و کارفرما، بازنشستگی، از کارافتادگی و سایر امورات مرتبط با بیمه تامین اجتماعی در این دیوان رسیدگی می شوند.

در مواردی که شکایت و اعتراض مطرح شده در دیوان عدالت اداری، در رابطه با مصوبات باشد، دیوان عدالت اداری ضمن بررسی چگونگی آن، در صورت احراز مخالفت مصوبه سازمان تامین اجتماعی با قانون، رای به ابطال آن مصوبه خواهد داد.

در سایر موارد برای طرح شکایت علیه این سازمان در دیوان عدالت اداری ابتدا بایستی فرم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری توسط خواهان و یا وکیل وی تکمیل گردد. از آنجا که انتخاب نوع شکایت و تنظیم دادخواست مربوطه در دیوان عدالت اداری امری تخصصی می باشد لزوم ایفای نقش یک وکیل تامین اجتماعی مجرب بسیار مشهود و سرنوشت ساز خواهد بود.

دیوان عدالت اداری در یک پروسه غیرحضوری و در یک مهلت یک ماهه، از سازمان تامین اجتماعی درخواست جوابیه مبتنی بر شکایت مطروحه می نماید؛ در اینجا ممکن است سازمان تامین اجتماعی سهوا و یا در مواردی عامدا ارسال جوابیه را به تاخیر بیندازد و دیوان عدالت اداری تا زمان واصل شدن جوابیه از سوی سازمان تامین اجتماعی اقدام به رسیدگی نخواهند کرد. این اقدامات باعث اطاله دادرسی خواهد شد که در صورت حضور یک وکیل تامین اجتماعی می توان از آن جلوگیری نمود.

پس از وصول جوابیه سازمان تامین اجتماعی، ابتدائا پرونده در هیئت بدوی دیوان عدالت اداری رسیدگی و رای مقتضی صادر خواهد شد، برای این مرحله مهلت بیست روزه ی اعتراض به رای در هیئت تجدیدنظر درنظر گرفته شده است.در صورتیکه رای صادره از هیئت تجدیدنظر نیز مطلوب نباشد، می توان درخواستی مبنی بر رسیدگی مجدد به دیوان عدالت اداری تقدیم نمود.

بدیهی است به دلیل غیرحضوری بودن روند رسیدگی در دیوان عدالت اداری، و پیچیدگی قوانین و مصوبات مرتبط با حقوق کار و دعاوی مربوط به آن، همچنین جلوگیری از طولانی شدن روند رسیدگی و ارائه مستدل تر پرونده به دیوان عدالت اداری، حضور یک وکیل تامین اجتماعی از بدو شروع شکایت و اعتراض میتواند نتیجه پرونده را تغییر داده و آن را به حصول نتیجه دلخواه سوق دهد.

نکات:

1.همه ی کارکنان مرتبط با سازمان بیمه تامین اجتماعی در سازمان ها و ارگان ها در صورت اهمال وظایف توسط کارفرمایان می توانند به دیوان عدالت اداری مراجعه و طرح شکایت کنند.

2.وکیل تامین اجتماعی وکیلی است که در حوزه موضوعات قوانین کار و دعاوی آن و حقوق اداری و همچنین رسیدگی به دعاوی سازمان تامین اجتماعی ماهر بوده و پرونده را به سرانجام میرساند.

3.وکیل تامین اجتماعی ابتدا دعاوی را از طریق صلح و سازش حل میکند و در غیر این صورت از منافع موکل خویش در دیوان عدالت اداری دفاع خواهد نمود.

4.از وظایف دیوان عدالت اداری رسیدگی به اعتراضات و شکایات مبتنی بر مصوبات و عملکرد سازمان تامین اجتماعی در مواردی چون اعتراض به آراء در رابطه با اختلافات کارگر و کارفرما، بازنشستگی، از کارافتادگی و سایر امورات مرتبط با بیمه تامین اجتماعی می باشد.

5.انتخاب یک وکیل تامین اجتماعی مناسب، با توجه به غیرحضوری بودن پروسه رسیدگی این شکایات در دیوان عدالت اداری و از طرف دیگر طولانی شدن دادرسی توسط سازمان تامین اجتماعی میتواند سرنوشت پرونده را تغییر و خواهان را به بهترین نتیجه برساند.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.