دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
◾️مالیات بر ارث، گونهای مالیات مستقیم و از نوع مالیات بر دارایی است. مهمترین سوال مطرح در ارتباط با مالیات بر ارث این است که مالیات بر ارث چند درصد است یا به عبارت بهتر نرخ محاسبه مالیات بر ارث به چه صورت می باشد؟
🔹در قانون گذشته (متوفیان تا پایان سال ۱۳۹۴)، مالیات بر ارث، برطبق میزان ترکه متوفی و تعداد وراث متفاوت می باشد: بدین ترتیب که ماترک متوفی ارزشگذاری شده، پس از کسر دیون و هزینه ها، سهم هر ورثه مشخص می شود و پس از اعمال معافیتها، طبق جدول قانون مالیات های مستقیم، میزان مالیات بر ارث هر ورثه تعیین و پرداخت می شود و پس از پرداخت مالیات و صدور گواهی واریز مالیات بر ارث، امکان انتقال ترکه فراهم می شود.
🔹اما در قانون جدید مالیات بر ارث (متوفیان بعد از ۱/ ۱/ ۱۳۹۵) اموال متوفی گروهبندی شده و بر اساس گروه مرتبط ، نرخ های متفاوتی دارند. در این خصوص ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم نرخ های مالیاتی هر یک از اموال و حقوق متوفی را مشخص کرده است.
برای دانستن موارد فوق این ویدیو را مشاهده نمایید.
سلام و درود من پدرم در سال ۹۸ از دنیا رفت و پدر ایشان ( پدربزرگم ) سال ۸۵ اما هنوز کارهای تقسیم اموالشون انجام ندادیم
چقدر باید مالیات بدیم چجوری محاسبه میکنن ؟؟
سلام و عرض ادب
این سوال شما مهمترین سوال مطرح در ارتباط با مالیات بر ارث است که مالیات بر ارث چند درصد است یا به عبارت بهتر نرخ محاسبه مالیات بر ارث به چه صورت میباشد.
🔹در قانون گذشته (متوفیان تا پایان سال ۱۳۹۴ )، مالیات بر ارث، برطبق میزان ترکه متوفی و تعداد وراث متفاوت میباشد: بدین ترتیب که ماترک متوفی ارزشگذاری شده، پس از کسر دیون و هزینه ها، سهم هر ورثه مشخص میشود و پس از اعمال معافیتها، طبق جدول قانون مالیاتهای مستقیم، میزان مالیات بر ارث هر ورثه تعیین وپرداخت میشود و پس از پرداخت مالیات و صدور گواهی واریز مالیات بر ارث، امکان انتقال ترکه فراهم میشود.
( در رابطه با پدربزرگ)
🔹اما در قانون جدید مالیات بر ارث (متوفیان بعد از ۱/ ۱/ ۱۳۹۵) اموال متوفی گروه بندی شده و بر اساس گروه مرتبط ،نرخ های متفاوتی دارند. در این خصوص ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم نرخ های مالیاتی هر یک از اموال و حقوق متوفی را مشخص کرده است.
(در رابطه پدر مرحومتون)