روش های تقدیم دادخواست


سید حمیدرضا موسوی
1401/02/05
0 دیدگاه

در این مقاله قصد داریم که به صورت مختصر به بیان انواع روش های تقدیم دادخواست بپردازیم، برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

انواع روش های تقدیم دادخواست

 

هدف از آن سهل نمودن دسترسی و استفاده مردم به خدمات قضائی می باشد، که با هدف کاهش اطاله دادرسی بوده است که این مسیر بدون بازگشت و تحولی قوه قضائیه می باشد.

طبق گفته ی روابط عمومی دیوان عدالت اداری، در قسمتی از ماده ۲۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اینطور بیان شده است که؛ « دادخواست و پیوست‌های آن می بایست توسط پست سفارشی و یا پست الکترونیکی دیوان عدالت اداری یا ثبت در پایگاه الکترونیکی آن، به بخش دبیرخانه دیوان ارسال گردد و یا اینکه به دبیرخانه دیوان عدالت یا دفاتر اداری آن که در مراکز استان ها مستقر هستند، تسلیم شود ».

که ما در این مقاله می خواهیم با بیان شرحی کوتاه کلیه ی مسیرهایی که یک دادخواست می تواند طی کرده تا به شعبه دیوان برسد، را توضیح دهیم.

به منظور ارائه دادخواست ، یکی از مسیرهایی که می توان انجام داد دفاتر دیوان عدالت در دادگستری در تمام مراکز استان ها در سراسر کشور می باشد که این مراکز در سراسر کشور در بیشتر از ۹ سال پیش افتتاح گردیدند و این امکان را فراهم کردند که دیگر نیاز به سفر به تهران نباشد و با ارائه ی خدمات مربوط به ارشاد نمودن مراجعه کنندگان گرامی تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری را از نظر کیفیت ارائه نیز مورد بررسی قرار می دهند.

از این مسیرها به بررسی روشی قدیمی می پردازیم. این مسیر که دبیرخانه مرکزی دیوان عدالت اداری می باشد، با ساز وکاری جدید در راستای کاهش اطاله دادرسی فعالیت نموده و علاوه بر اینکه دادخواست های تقدیمی را دریافت می نماید، همچنین اقدامات مربوط به بررسی های لازم درخصوص دادخواست های وارد شده التکرونیکی را انجام می دهند.

یکی دیگر از این مسیرهای قدیمی، از روش ادارات پست سراسر کشور بوده است، علیرغم اینکه در برخی از موارد به دلیل بررسی نشدن دادخواست و ضمائم آن از طرف اشخاص متخصص ، مشکلاتی برای تقدیم‌کننده دادخواست ایجاد می شود و مورد بعد اینکه فرآیند دادرسی در این نوع از پرونده‌ها بصورت سنتی انجام می شود اما با توجه به مواردی که ذکر شد با این حال از این روش همچنان امکان ارسال دادخواست به دیوان عدالت اداری فراهم می باشد.

و از مطمئن‌‌ترین مسیرها می توان به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی اشاره کرد که وابسته به فناوری قوه قضائیه و مرکز آمار است.

در این روش هرچند شخص تقدیم‌کننده دادخواست می بایست حضور فیزیکی داشته باشد ولیکن با افتتاح آن در سراسر کشور ایران ، این امکان وجود دارد که هر شخص در شهری که زندگی می کند به مرکز مربوطه مراجعه نموده و نیاز به مسافرت بین شهری نخواهد داشت.

در اینجا میخواهیم مسیر دیگری را شرح دهیم ، در این مسیر که طراحی سامانه ای برای ثبت و پیگیری درخواست ها و دادخواست‌های ارباب رجوع در دیوان است، این سامانه که سامانه ساجد نام دارد متعلق به دیوان عدالت اداری است، درحال حاضر  درخواست های اعمال ماده ۷۹ و ۸۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان و دادخواست های تجدید نظرخواهی، ثبت دادخواست‌های بدوی و تجدیدنظر، درخواست بررسی مجدد رأی شعبه، درخواست بررسی تعارض آرای شعب و صدور رأی وحدت رویه، ثبت دادخواست اعاده دادرسی و دعاوی طاری و … از جمله خدمات این سامانه بوده و بصورت خودکاربری قابل تقدیم می باشد.

در این مسیر که امکان خودکاربری تازه بشمار آمده ، سامانه خدمات الکترونیک قضایی می باشد که  در بخش خدمات قضایی من امکانِ ثبت دادخواست بدوی و همچنین تجدیدنظر  ایجاد شده است که دورنمای بسیار خوب و مهمی در فرآیند مراحل رسیدگی به دادخواست های دیوان عدالت اداری خواهد داشت.

این سامانه با داشتن بستری امن و تسریع در روند امور، این امکان را برای ملت شریف ایجاد نموده که بتوانند با دسترسی سریع و آسان دادخواست خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند. همپنین از دیگر خدمات تجهیز اتاق دادرسی الکترونیکی در واحد‌های قضایی می باشد که از جمله دیگر خدمات قوه قضاییه به منظور دسترسی سریع و آسان مردم به عدالت، نوآوری در ارائه خدمات و توسعه خدمات الکترونیک است.


نوشته های مرتبط

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.